Home Πολιτική «ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ

Προτείνουμε να διαβάστε...


Οι βάσεις του διαλεχτικού και ιστορικού υλισμού

Από τον πρόλογο στην "Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας (1859)

 Ν. Λένιν

Για την

Αστική "Δημοκρατία" και

την Εργατική Δημοκρατία

*  *  *

Ο Αριστερισμός

Παιδική Αρρώστια

του Κομμουνισμού

Κεφ. ΙΙ - ΙΙΙ - IV

Κεφ. ΙΧ (Αποσπ.)


Λ. Τρότσκι

Τι είναι η Διαρκής Επανάσταση;

Βασικές Αρχές

* * *

Σταλινισμός και Μπολσεβικισμός

Ολόκληρη η σπουδαία μπροσούρα του Λ. Τρότσκι

* * *

Τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός;

του Λ. Τρότσκι (1933)

* * *

"Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο

Ενάντια στο φασισμό"

του Λ. Τρότσκι (1931)

* * *

"Ο ιστορικός ρόλος

του φασισμού

είναι να συντρίβει

την εργατική τάξη..."

Λ.Τρότσκι

* * *

Ομιλία του Λ. Τρότσκι

για την Ρώσικη

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917

(Κοπεγχάγη 27/11/1932)

* * *

Ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης

Πρόλογος Α΄ Τόμου

Εισαγωγή Β΄ Τόμου


 

Π. Πουλιόπουλος

Τα Λαϊκά Μέτωπα και η Προλεταριακή πολιτική (Ιούν.1937)

*  *  *

"Χτυπάμε μαζί προχωράμε χωριστά"

*  *  *

Η Οργάνωση του Κινήματος των ανέργων (Δεκ. 1931)

*  *  *

Γιια την Διαρκή Επανάσταση (Από το "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;" (1934))

*  *  *

"Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;"

Ολόκληρο το βιβλίο σε PDF


*  *  *

Τρότσκι: Ένας μεγάλος θεωρητικός του μαρξισμού (πρωτοδημ/νο 21/8/1941)

*  *  *

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (1931)

*  *  *

ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (1935)

*  *  *

ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ "ΥΠΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ"

ΜΑΡΞΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ - Α΄ Μέρος


Για την Κυβέρνηση Εργατών και φτωχών αγροτών

Κείμενα του Λ. Τρότσκι και του Π. Πουλιόπουλου

Κείμενο - Πρόλογος της "Εργατικής Δημοκρατίας


Για το επαναστατικό πρόγραμμα της εργατικής εξουσίας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

της Σ.Ε. της Ε.Δ.

 

Ν. Λένιν
Το πρόγραμμα του μπολσεβίκικου κόμματος (1917)

 

Π. Πουλιόπουλος

Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές όταν πάρουν την εξουσία στην Ελλάδα (1934)

 

Λ. Τρότσκι

Το Μεταβαικό πρόγραμμα της 4ης Διεθνούς (1939)Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Για την εργατοδημοκρατική επαναστατική ανασύνταξη του εργατικού μας κινήματος
  • Για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο Ταξικής Πάλης
  • Για την συγκρότηση της αναγκαίας επαναστατικής μαρξιστικής οργάνωσης της προλεταριακής πρωτοπορίας.
  • Για την συντριβή του Μαύρου Μετώπου της ντόπιας και της ξένης κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας.
  • Για την διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους. Για την διάλυση της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που έχει τον ψεύτικο τίτλο της «Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για την κοινωνικοποίηση, χωρίς καμιά αποζημίωση, όλων των τραπεζών και όλων των μεγάλων παραγωγικών μονάδων. Για τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από την διεύθυνση των εργατικών συμβουλίων.
  • Για την εγκαθίδρυση επαναστατικής κυβέρνησης εργατών και φτωχών αγροτών.
  • Για την νίκη του σοσιαλισμού και της εργατικής δημοκρατίας, την εξουσία των εργατικών συμβουλίων.
  • Για τις Σοσιαλιστικές Ενωμένες Πολιτείες ολόκληρης της Ευρώπης.

Εισαγωγή χρηστών/μελών ΕΔ«ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ergatiki Dimokratia   
Κυριακή, 03 Ιούλιος 2016 23:11

 

«ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ


Η καλλιέργεια των νέων success story από τον πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια που επιχειρείται για το «φρεσκάρισμα» των φθαρμένων αυταπατών, περί δημοκρατικοποίησης του καπιταλιστικού καθεστώτος, μέσα στις εκμεταλλευόμενες και διψασμένες για δημοκρατίας εκμεταλλευόμενες μάζες. Έτσι το «όραμα της ευημερίας το  2021» συνοδεύεται και με την προώθηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την  ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ως εκλογικού συστήματος.

Οπωσδήποτε , η καθιέρωση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, ανόθευτης και άδολης, που θα εξασφάλιζε την πραγματική και αληθινή έκφραση των ποσοστών της εκλογικής θέλησης του εκλογικού σώματος στις κοινοβουλευτικές έδρες ήταν και είναι πάγιο αίτημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Με την πραγματική αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων στην Βουλή, μειώνεται η δυνατότητα σχηματισμού «ισχυρών» αστικών κυβερνήσεων που αποφασίζουν και δρουν ενάντια και πέρα από την πραγματική λαϊκή θέληση και εξασφαλίζεται η πραγματική αναλογική αντιπροσώπευση των εργατικών δυνάμεων ώστε να βάζουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια και τις αντιλαϊκές κοινοβουλευτικές πολιτικές. Δίνοντας έτσι μεγαλύτερες δυνατότητες αποκάλυψης στην εργατική τάξη και των άλλων εκμεταλλευομένων της πραγματικής φύσης της κοινοβουλευτικής ψευτοδημοκρατίας του κεφαλαίου και του εκμεταλλευτικού καθεστώτος και ανάπτυξης της συνείδησης για την αναγκαία οργάνωση και πάλη της ριζικής σοσιαλιστικής ανατροπής του.

Σίγουρα, όμως, η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την προώθηση του νομοσχεδίου της απλής αναλογικής, δεν εξυπηρετεί κανέναν τέτοιο σκοπό. Αντίθετα επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το πολυπόθητο λαϊκό δημοκρατικό δικαίωμα για απλή αναλογική ως ένα πρόσθετο εργαλείο διάσωσης και ενίσχυσης του κλονισμένου πολιτικού αντιδημοκρατικού καθεστώτος της άρχουσας τάξης.

Συγκεκριμένα, οι σημερινοί «αριστεροί» διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας του κεφαλαιοκρατικού καθεστώτος, με το σχέδιο της απλής αναλογικής που προωθούν και τις «ειδικές» ρυθμίσεις που εισάγουν σε αυτό, αλλοιώνοντας ουσιαστικά τον απλό και αναλογικό της χαρακτήρα, στοχεύουν:

(α) στην παραπλάνηση των εκμεταλλευομένων με την καλλιέργεια της αυταπάτης ότι ο σάπιος αστικός κοινοβουλευτισμός, ο στενά συνδεδεμένος και αλυσοδεμένος με τα καπιταλιστικά αντιδραστικά συμφέροντα  μπορεί να γίνει «δημοκρατικός» και «λαϊκός», για αποδοχή τους και την  πλήρη υποταγή τους σ’ αυτά  και

(β) στην αναδιάρθρωση του εκλογικού κοινοβουλευτικού συστήματος ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τον σχηματισμό «κυβερνήσεων συνεργασίας» και συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων στην αποδοτικότερη διαχείριση του εκμεταλλευτικού καθεστώτος. Στην θεσμοθέτηση δηλαδή του πολιτικού σχήματος διακυβέρνησης που εφαρμόζεται ήδη με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των «καραμανλικών» δυνάμεων της ΝΔ, μέσω του Προέδρου Δημοκρατίας (Παυλόπουλου).

Οι στοχεύσεις αυτές του Α. Τσίπρα, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι στενά δεμένες και με τις προσπάθειές τους να συνδεθούν με τους υπόλοιπους «σοσιαλιστές» της Ευρώπης εντασσόμενοι, πιο συστηματικά, στα σχέδια και τους ρόλους της σοσιαλδημοκρατίας, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξυπηρετώντας με θέρμη τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ΕΕ και τους αντεργατικούς αντιδραστικούς σκοπούς του.

Το εργατικό κίνημα και κυρίως οι δυνάμεις του κομμουνιστικού κινήματος μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά και έγκαιρα στα σχέδια αυτά. Αξιοποιώντας την δυνατότητα προώθησης και κατάκτησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, άδολης και ανόθευτης, χωρίς «ειδικές» ρυθμίσεις που αναιρούν τον χαρακτήρα της, μπορούν, χρησιμοποιώντας την λενινική πολιτική του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, να ξεσκεπάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να πετύχουν την αγωνιστική ταξική συσπείρωση  των εργατών όχι μόνο για την απλή αναλογική αλλά και για την συνολική υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων από την κεφαλαιοκρατική επίθεση κυβέρνησης και καπιταλιστών.

Ιδιαίτερα οι αγωνιστές του ΚΚΕ, που θα μπορούσε να γίνει ο φορέας μιας τέτοιας ενιαιομετωπικής εργατικής αγωνιστικής πολιτικής, θα πρέπει να απαιτήσουν από την ηγεσία τους να σταματήσει να αναλώνεται σε κοινοβουλευτικά αναποτελεσματικά στριφογυρίσματα και σεχταριστικούς τακτικισμούς που σκορπούν την αδράνεια ακόμα και στους αγωνιστές της κομματικής της βάσης και, με βάση την πολιτική του Λένιν, την επαναστατική πολιτική του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ , να οργανώσει δυναμικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην διάλυση της παραπλάνησης και των αυταπατών που αντιπροσωπεύει ο ψευτοαριστερός ΣΥΡΙΖΑ, στην αγωνιστική μετωπική ταξική συσπείρωση των εργατικών δυνάμεων, στην πάλη για την επανακτάκτηση και την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, στον αγώνα για την οριστική απαλλαγή από τις ολέθριες συνέπειες της κρίσης του σάπιου καπιταλισμού και της σοσιαλιστικής απελευθέρωσης ολόκληρης της κοινωνίας.

Μια τέτοια πολιτική θα γίνονταν αναπόφευκτα ο άξονας ανασυγκρότησης και οργάνωσης όλων των διάσπαρτων δυνάμεων του κομμουνιστικού κινήματος και θα αποτελούσε την αφετηρία για την αναγκαία ανασυγκρότηση ολόκληρου του εργατικού κινήματος της χώρας, για την σοσιαλιστική λύση στο καπιταλιστικό αδιέξοδο.

Χ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Ιούλιος 2016 23:18
 
 

Τελευταίο έντυπο φύλλο...

Κατεβάστε εδώ το τελευταίο έντυπο φύλλο της Εργατικής Δημοκρατίας σε PDF

Ειδικές εκδόσεις...

Συνδεδεμένοι...

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους