Home Εναιαίο Εργατικό Μέτωπο ΚΕΔ - Προς την «Πρωτοβουλία των 1000»

Προτείνουμε να διαβάστε...


Οι βάσεις του διαλεχτικού και ιστορικού υλισμού

Από τον πρόλογο στην "Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας (1859)

 Ν. Λένιν

Για την

Αστική "Δημοκρατία" και

την Εργατική Δημοκρατία

*  *  *

Ο Αριστερισμός

Παιδική Αρρώστια

του Κομμουνισμού

Κεφ. ΙΙ - ΙΙΙ - IV

Κεφ. ΙΧ (Αποσπ.)


Λ. Τρότσκι

Τι είναι η Διαρκής Επανάσταση;

Βασικές Αρχές

* * *

Σταλινισμός και Μπολσεβικισμός

Ολόκληρη η σπουδαία μπροσούρα του Λ. Τρότσκι

* * *

Τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός;

του Λ. Τρότσκι (1933)

* * *

"Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο

Ενάντια στο φασισμό"

του Λ. Τρότσκι (1931)

* * *

"Ο ιστορικός ρόλος

του φασισμού

είναι να συντρίβει

την εργατική τάξη..."

Λ.Τρότσκι

* * *

Ομιλία του Λ. Τρότσκι

για την Ρώσικη

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917

(Κοπεγχάγη 27/11/1932)

* * *

Ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης

Πρόλογος Α΄ Τόμου

Εισαγωγή Β΄ Τόμου


 

Π. Πουλιόπουλος

Τα Λαϊκά Μέτωπα και η Προλεταριακή πολιτική (Ιούν.1937)

*  *  *

"Χτυπάμε μαζί προχωράμε χωριστά"

*  *  *

Η Οργάνωση του Κινήματος των ανέργων (Δεκ. 1931)

*  *  *

Γιια την Διαρκή Επανάσταση (Από το "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;" (1934))

*  *  *

"Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;"

Ολόκληρο το βιβλίο σε PDF


*  *  *

Τρότσκι: Ένας μεγάλος θεωρητικός του μαρξισμού (πρωτοδημ/νο 21/8/1941)

*  *  *

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (1931)

*  *  *

ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (1935)

*  *  *

ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ "ΥΠΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ"

ΜΑΡΞΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ - Α΄ Μέρος


Για την Κυβέρνηση Εργατών και φτωχών αγροτών

Κείμενα του Λ. Τρότσκι και του Π. Πουλιόπουλου

Κείμενο - Πρόλογος της "Εργατικής Δημοκρατίας


Για το επαναστατικό πρόγραμμα της εργατικής εξουσίας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

της Σ.Ε. της Ε.Δ.

 

Ν. Λένιν
Το πρόγραμμα του μπολσεβίκικου κόμματος (1917)

 

Π. Πουλιόπουλος

Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές όταν πάρουν την εξουσία στην Ελλάδα (1934)

 

Λ. Τρότσκι

Το Μεταβαικό πρόγραμμα της 4ης Διεθνούς (1939)Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Για την εργατοδημοκρατική επαναστατική ανασύνταξη του εργατικού μας κινήματος
  • Για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο Ταξικής Πάλης
  • Για την συγκρότηση της αναγκαίας επαναστατικής μαρξιστικής οργάνωσης της προλεταριακής πρωτοπορίας.
  • Για την συντριβή του Μαύρου Μετώπου της ντόπιας και της ξένης κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας.
  • Για την διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους. Για την διάλυση της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που έχει τον ψεύτικο τίτλο της «Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για την κοινωνικοποίηση, χωρίς καμιά αποζημίωση, όλων των τραπεζών και όλων των μεγάλων παραγωγικών μονάδων. Για τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από την διεύθυνση των εργατικών συμβουλίων.
  • Για την εγκαθίδρυση επαναστατικής κυβέρνησης εργατών και φτωχών αγροτών.
  • Για την νίκη του σοσιαλισμού και της εργατικής δημοκρατίας, την εξουσία των εργατικών συμβουλίων.
  • Για τις Σοσιαλιστικές Ενωμένες Πολιτείες ολόκληρης της Ευρώπης.

Εισαγωγή χρηστών/μελών ΕΔΚΕΔ - Προς την «Πρωτοβουλία των 1000» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ergatiki Dimokratia   
Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2013 10:05

 

Εμείς επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε:


ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ

ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 


Προς την «Πρωτοβουλία των 1000»

Φίλοι συναγωνιστές,
Στο αρχικό κείμενο της «Πρωτοβουλία» σας (με το οποίο παρουσιάσατε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας) και από τις πρώτες κιόλας αράδες του, δηλώνατε την πρόθεσή σας, μεταξύ όλων των άλλων, να υποστηρίξετε «τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς στον κοινό αγώνα για την λαϊκή επιβίωση και αλληλεγγύη» κλπ κλπ.
Στο ίδιο αυτό κείμενο γράφατε: «Πρέπει να δοθεί η μάχη άμεσα, με την πεποίθηση ότι ο αντίπαλος σήμερα πρέπει και μπορεί να ανατραπεί, ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν σήμερα να επιβάλουν την δική τους λύση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή…» διαλαλούσατε!
Καλούσατε δε όλους τους αγωνιστές της αριστεράς να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις συζητήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν «στην αμέσως επόμενη περίοδο…στις οποίες θα αποφασιστούν μέσα από ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο οι περαιτέρω διαδικασίες προώθησης των στόχων μας…».
Πέρασαν όμως πάνω από δύο μήνες από την μέρα που δημοσιοποιήσατε το κείμενό σας αυτό. Και στο μεταξύ, στις 11 του Νοέμβρη, η Κίνησή μας (Κίνηση Εργατικής Δημοκρατίας – ΚΕΔ), σας έστειλε δήλωση με την οποία σας έκανε γνωστή την πρόθεσή της να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας και να συμμετάσχει στην διαδικασία των ανοιχτών δημοκρατικών συζητήσεων που υποσχεθήκατε. Για να υποστηρίξει (όπως εξήγησε με το κείμενό της) τις απόψεις της σχετικά με την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης οργανωμένου αγώνα για την δημιουργία του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου Ταξικής Πάλης ενάντια στην ληστρική επίθεση του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου και για το τσάκισμα της φασιστικής ναζιστικής απειλής. Πιστεύοντας ότι αυτή πρέπει να είναι, σήμερα, όπως και στο παρελθόν, η αφετηρία και η βάση για την σύμπραξη και τον κοινό αγώνα όλων των δυνάμεων της αριστεράς και ιδιαίτερα των δυνάμεων που εξακολουθούν στα λόγια να επικαλούνται τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού. Τις ιδέες της επαναστατικής κατεδάφισης του σαπισμένου καπιταλισμού και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.
Βασισμένοι στην εμπειρία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, τονίζαμε, μάλιστα, ότι το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, η ανασύνταξη και η ανόρθωση του εργατικού κινήματος είναι θεμελιακή προϋπόθεση για την οικοδόμηση του αναγκαίου ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων των εκμεταλλευόμενων!
Καταθέσαμε τις απόψεις μας αυτές, με την ελπίδα να συμβάλλουμε στον «ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο» που εσείς υποσχεθήκατε. Και βέβαια, όχι μόνο «για αφηρημένες ιδέες» αλλά για να ετοιμαστεί και «να δοθεί η μάχη άμεσα» όπως επίσης γράφατε! Ακριβώς επειδή η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση δεν συνεχίζεται απλά μα και εντείνεται, παράλληλα με την φασιστική πρόκληση!
Πλην όμως, στους δύο και πλέον μήνες που κύλησαν (και ενώ η κυβέρνηση του κεφαλαιοκρατικού μετώπου προχώρησε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου), μάταια περιμέναμε το άνοιγμα του «δημοκρατικού διαλόγου» που θα αποφάσιζε για την διακηρυγμένη «άμεση μάχη» για τον κοινό μετωπικό αγώνα και για τον τρόπο που αυτή η επείγουσα μάχη μπορεί και πρέπει να δοθεί.
Αντίθετα, αυτό που παρακολουθήσαμε, στους δυόμισι περίπου αυτούς μήνες, ήταν η εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που φανερά αποβλέπουν στην οργανωτική συγκρότηση μιας ορισμένης Πολιτικής Κίνησης, με διαδικασίες δημοσιογραφικών εμφανίσεων και συσκέψεων εγκαθίδρυσης περιφερειακών επιτροπών, ξεκομμένων από την εργατική τάξη και το λαό.
Οι στημένες αυτές διαδικασίες συγκόλλησης ακροαριστερών συσπειρώσεων, που δεν έχουν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στο κομματιασμένο κίνημα της εργατικής τάξης, είναι γνωστές αποτυχημένες πρακτικές. Και επομένως δεν έχουν και δεν θάχουν ποτέ οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τους αγωνιστές εργάτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την πείνα και απεγνωσμένα αναζητάνε τον δρόμο και τον τρόπο για την ενότητα της τάξης τους και για την οργάνωση της εργατικής ταξικής αντεπίθεσης.
Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα εμείς επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε ότι το χρέος όλων των δυνάμεων της αριστεράς και ιδιαίτερα το καθήκον των μαρξιστών επαναστατών, είναι να βρεθούν δίπλα στους μαχόμενους εργάτες και να παλέψουν μαζί τους, ενάντια στην εργατοπατερική διάσπαση, την ανοργανωσιά και την απογοήτευση, προβάλλοντας την επιτακτική ανάγκη οικοδόμησης του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.
Η πάλη για την ταξική ανασύνταξη και την ανόρθωση του διασπασμένου εργατικού κινήματος είναι σίγουρα το κλειδί για το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, σήμερα και αύριο.
Μόνο με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που θα τραβήξει κοντά του και όλα τα εκμεταλλευόμενα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε το πλατύ πολιτικό και κοινωνικό κίνημα που θα σαρώσει το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα και την φασιστική αντίδραση.
Ώρα να μπει τέλος στους αδιέξοδους σεχταριστικούς πειραματισμούς των διαφόρων ακροαριστερών συσπειρώσεων, που ανεξάρτητα από προθέσεις ενισχύουν στην πράξη τις διασπαστικές πρακτικές των αστικών και των ρεφορμιστικών εργατοκαπηλικών μηχανισμών,


1η Γενάρη του 2013
Η Ο.Ε. της ΚΕΔΤελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2013 10:37
 
 

Τελευταίο έντυπο φύλλο...

Κατεβάστε εδώ το τελευταίο έντυπο φύλλο της Εργατικής Δημοκρατίας σε PDF

Ειδικές εκδόσεις...

Συνδεδεμένοι...

Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους