Home Εργατικό Κίνημα ΟΤΟΕ:ΚΟΥΦΙΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ, του Νοταρά Γ.

Προτείνουμε να διαβάστε...


Οι βάσεις του διαλεχτικού και ιστορικού υλισμού

Από τον πρόλογο στην "Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας (1859)

 Ν. Λένιν

Για την

Αστική "Δημοκρατία" και

την Εργατική Δημοκρατία

*  *  *

Ο Αριστερισμός

Παιδική Αρρώστια

του Κομμουνισμού

Κεφ. ΙΙ - ΙΙΙ - IV

Κεφ. ΙΧ (Αποσπ.)


Λ. Τρότσκι

Τι είναι η Διαρκής Επανάσταση;

Βασικές Αρχές

* * *

Σταλινισμός και Μπολσεβικισμός

Ολόκληρη η σπουδαία μπροσούρα του Λ. Τρότσκι

* * *

Τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός;

του Λ. Τρότσκι (1933)

* * *

"Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο

Ενάντια στο φασισμό"

του Λ. Τρότσκι (1931)

* * *

"Ο ιστορικός ρόλος

του φασισμού

είναι να συντρίβει

την εργατική τάξη..."

Λ.Τρότσκι

* * *

Ομιλία του Λ. Τρότσκι

για την Ρώσικη

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917

(Κοπεγχάγη 27/11/1932)

* * *

Ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης

Πρόλογος Α΄ Τόμου

Εισαγωγή Β΄ Τόμου


 

Π. Πουλιόπουλος

Τα Λαϊκά Μέτωπα και η Προλεταριακή πολιτική (Ιούν.1937)

*  *  *

"Χτυπάμε μαζί προχωράμε χωριστά"

*  *  *

Η Οργάνωση του Κινήματος των ανέργων (Δεκ. 1931)

*  *  *

Γιια την Διαρκή Επανάσταση (Από το "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;" (1934))

*  *  *

"Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;"

Ολόκληρο το βιβλίο σε PDF


*  *  *

Τρότσκι: Ένας μεγάλος θεωρητικός του μαρξισμού (πρωτοδημ/νο 21/8/1941)

*  *  *

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (1931)

*  *  *

ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (1935)

*  *  *

ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ "ΥΠΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ"

ΜΑΡΞΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ - Α΄ Μέρος


Για την Κυβέρνηση Εργατών και φτωχών αγροτών

Κείμενα του Λ. Τρότσκι και του Π. Πουλιόπουλου

Κείμενο - Πρόλογος της "Εργατικής Δημοκρατίας


Για το επαναστατικό πρόγραμμα της εργατικής εξουσίας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

της Σ.Ε. της Ε.Δ.

 

Ν. Λένιν
Το πρόγραμμα του μπολσεβίκικου κόμματος (1917)

 

Π. Πουλιόπουλος

Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές όταν πάρουν την εξουσία στην Ελλάδα (1934)

 

Λ. Τρότσκι

Το Μεταβαικό πρόγραμμα της 4ης Διεθνούς (1939)Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Για την εργατοδημοκρατική επαναστατική ανασύνταξη του εργατικού μας κινήματος
  • Για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο Ταξικής Πάλης
  • Για την συγκρότηση της αναγκαίας επαναστατικής μαρξιστικής οργάνωσης της προλεταριακής πρωτοπορίας.
  • Για την συντριβή του Μαύρου Μετώπου της ντόπιας και της ξένης κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας.
  • Για την διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους. Για την διάλυση της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που έχει τον ψεύτικο τίτλο της «Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για την κοινωνικοποίηση, χωρίς καμιά αποζημίωση, όλων των τραπεζών και όλων των μεγάλων παραγωγικών μονάδων. Για τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από την διεύθυνση των εργατικών συμβουλίων.
  • Για την εγκαθίδρυση επαναστατικής κυβέρνησης εργατών και φτωχών αγροτών.
  • Για την νίκη του σοσιαλισμού και της εργατικής δημοκρατίας, την εξουσία των εργατικών συμβουλίων.
  • Για τις Σοσιαλιστικές Ενωμένες Πολιτείες ολόκληρης της Ευρώπης.

Εισαγωγή χρηστών/μελών ΕΔΟΤΟΕ:ΚΟΥΦΙΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ, του Νοταρά Γ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Νοταράς Γ.   
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012 06:13

 

ΚΟΥΦΙΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με αφορμή την απόρριψη από την πλειοψηφία της Βουλής της κυβερνητικής τροπολογίας για την ένταξη των τραπεζοϋπαλληλικών ταμείων υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, σύσσωμες οι παρατάξεις της ΟΤΟΕ ξέσπασαν σε θριαμβολογίες. Και με βαρύγδουπες ανακοινώσεις απέδωσαν την μη ψήφιση της τροπολογίας αυτής στην διήμερη απεργία 24 κα 25 Οκτωβρίου, που ομόφωνα κήρυξε η ΟΤΟΕ με κύριες διεκδικήσεις την εξαίρεση των ταμείων υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων (ΤΑΥΤΕΚΩ) από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και για την δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ).
Οι θριαμβολογίες αυτές, όμως, δεν μπορούν να σκεπάσουν την ουσία του προβλήματος από την πλευρά του εργατικού κινήματος. Ότι δηλαδή,η ηγεσία της ΟΤΟΕ και όλες οι παρατάξεις που την υποστήριξαν στις συντεχνιακές αυτές διεκδικήσεις αποσκοπούν στον διαχωρισμό των τραπεζοϋπαλλήλων από τους υπόλοιπους εργαζόμενους σ΄ ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα ολόκληρου του εργατικού κινήματος. Της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σ΄ ένα ζήτημα που έπρεπε, όλες μαζί οι οργανώσεις των εργαζομένων,  να αναπτύξουν κοινή πάλη για κοινές λύσεις για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με κατακτήσεις που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ηγεσία και οι παρατάξεις της ΟΤΟΕ, προτίμησαν να «διεκδικήσουν» ξεχωριστή προνομιακή μεταχείριση για τον τραπεζικό χώρο, τραβώντας μια βαθιά διαχωριστική διασπαστική γραμμή μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και του υπόλοιπου εργατικού κινήματος!! Αντί να παλέψουν για μια ενιαία πάλη όλων των εργαζομένων και των οργανώσεών τους για το σημαντικό αυτό πρόβλημα αυτοί προτίμησαν να τους διαχωρίσουν σε αυτούς που καταδικάζονται σε μια υποβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ΕΟΠΥΥ) και σε άλλους που «δικαιούνται» να εξαιρεθούν για μια ξεχωριστή μεταχείριση.
Για μια τέτοια διαχωριστική πολιτική οι κούφιες γραφειοκρατικές θριαμβολογίες φαντάζουν ως κακόγουστο αστείο και κοροϊδία. Ιδιαίτερα όταν ο υπουργός Στουρνάρας δήλωσε ότι θα επαναφέρει την ρύθμιση για τον ΕΟΠΥΥ μέσα στο πολυνομοσχέδιο του πακέτου των μέτρων.
Ισχυρίζονται ότι η απόρριψη της κυβερνητικής τροπολογίας στη Βουλή ήταν αποτέλεσμα της ανοργάνωτης και με μικρή συμμετοχή διήμερης απεργίας της ΟΤΟΕ (για παράδειγμα, στην πρώην Αγροτική η συμμετοχή στις 24/10 ήταν 6,55%, ενώ στις 25/10 ήταν 2,21%)!!! Και πολύ περισσότερο όταν και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η μη έγκριση της τροπολογίας αυτής (η οποία εκτός από τα ταμεία υγείας των τραπεζών συμπεριλάμβανε και τους κλάδους των υγειονομικών, των μηχανικών , των νομικών και των δημοσιογράφων με τις γνωστές διασυνδέσεις και τους ισχυρούς δεσμούς με όλα τα κόμματα και τον κρατικό μηχανισμό) ήταν προϊόν κοινοβουλευτικών και κομματικών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων!!
Κάποιοι συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων -οι οποίες πρωτοστάτησαν στην προώθηση της διαχωριστικής συντεχνιακής λογικής και στις θριαμβολογίες- ισχυρίζονται πως αν και γνωρίζουν ότι η πραγματική αιτία της απόρριψης της τροπολογίας στη Βουλή είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι θριαμβολογικές ανακοινώσεις τους σκοπεύουν να εξυψώσουν το ηθικό των εργαζομένων!! Αστείοι ισχυρισμοί που δείχνουν πόσο υποτιμάνε την νοημοσύνη των εργαζομένων και το επίπεδο συνείδησης τους.
Αυτή η λογική δυστυχώς ενισχύει το παιχνίδι των «τουφεκιών στον αέρα» που παίζουν οι συμβιβασμένες γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις βοηθά στο έργο που έχουν αναλάβει. Της αποδιοργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και της διάλυσης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Τους βοηθάει να παραμυθιάζουν τους εργαζόμενους ότι οι άσφαιρες αυτές "τουφεκιές" είναι ο «αγώνας» που χρειαζόμαστε.
Οι παρατάξεις της αριστεράς της ΟΤΟΕ δεν θάπρεπε να στηρίζουν συντεχνιακές διεκδικήσεις που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους στις τράπεζες από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και αποσκοπούν στην προνομιακή μεταχείριση των τραπεζοϋπαλλήλων για ένα πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Αντίθετα, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, θάπρεπε να παλεύουν για ένα Ενιαίο Ασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό Φορέα κάτω από την διοίκηση των ίδιων των ασφαλισμένων, με εξασφαλισμένες τις ανώτερες κατακτήσεις για όλους τους εργαζόμενους, με συντάξεις που θα κάλυπταν τις σημερινές ανάγκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα εξασφάλιζε την υγεία όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Θάπρεπε να αγωνίζονται σταθερά για την οργάνωση και την εργατοδημοκρατική λειτουργία της Ομοσπονδίας, τον συντονισμό των κοινών αγώνων με ολόκληρο το εργατικό κίνημα, για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο όλων των παρατάξεων και οργανώσεων του εργατικού κινήματος. ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, για την αποτελεσματική απόκρουση των αντεργατικών μέτρων που διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαθλιώνουν τις συντάξεις, καταστρέφουν την δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χτυπάνε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και κατακρημνίζουν το βιοτικό τους επίπεδο.

6/11/2012
ΝΟΤΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012 10:52
 
 

Τελευταίο έντυπο φύλλο...

Κατεβάστε εδώ το τελευταίο έντυπο φύλλο της Εργατικής Δημοκρατίας σε PDF

Ειδικές εκδόσεις...

Συνδεδεμένοι...

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους