Home Πολιτική ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Προτείνουμε να διαβάστε...


Οι βάσεις του διαλεχτικού και ιστορικού υλισμού

Από τον πρόλογο στην "Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας (1859)

 Ν. Λένιν

Για την

Αστική "Δημοκρατία" και

την Εργατική Δημοκρατία

*  *  *

Ο Αριστερισμός

Παιδική Αρρώστια

του Κομμουνισμού

Κεφ. ΙΙ - ΙΙΙ - IV

Κεφ. ΙΧ (Αποσπ.)


Λ. Τρότσκι

Τι είναι η Διαρκής Επανάσταση;

Βασικές Αρχές

* * *

Σταλινισμός και Μπολσεβικισμός

Ολόκληρη η σπουδαία μπροσούρα του Λ. Τρότσκι

* * *

Τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός;

του Λ. Τρότσκι (1933)

* * *

"Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο

Ενάντια στο φασισμό"

του Λ. Τρότσκι (1931)

* * *

"Ο ιστορικός ρόλος

του φασισμού

είναι να συντρίβει

την εργατική τάξη..."

Λ.Τρότσκι

* * *

Ομιλία του Λ. Τρότσκι

για την Ρώσικη

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917

(Κοπεγχάγη 27/11/1932)

* * *

Ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης

Πρόλογος Α΄ Τόμου

Εισαγωγή Β΄ Τόμου


 

Π. Πουλιόπουλος

Τα Λαϊκά Μέτωπα και η Προλεταριακή πολιτική (Ιούν.1937)

*  *  *

"Χτυπάμε μαζί προχωράμε χωριστά"

*  *  *

Η Οργάνωση του Κινήματος των ανέργων (Δεκ. 1931)

*  *  *

Γιια την Διαρκή Επανάσταση (Από το "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;" (1934))

*  *  *

"Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;"

Ολόκληρο το βιβλίο σε PDF


*  *  *

Τρότσκι: Ένας μεγάλος θεωρητικός του μαρξισμού (πρωτοδημ/νο 21/8/1941)

*  *  *

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (1931)

*  *  *

ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (1935)

*  *  *

ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ "ΥΠΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ"

ΜΑΡΞΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ - Α΄ Μέρος


Για την Κυβέρνηση Εργατών και φτωχών αγροτών

Κείμενα του Λ. Τρότσκι και του Π. Πουλιόπουλου

Κείμενο - Πρόλογος της "Εργατικής Δημοκρατίας


Για το επαναστατικό πρόγραμμα της εργατικής εξουσίας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

της Σ.Ε. της Ε.Δ.

 

Ν. Λένιν
Το πρόγραμμα του μπολσεβίκικου κόμματος (1917)

 

Π. Πουλιόπουλος

Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές όταν πάρουν την εξουσία στην Ελλάδα (1934)

 

Λ. Τρότσκι

Το Μεταβαικό πρόγραμμα της 4ης Διεθνούς (1939)Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Για την εργατοδημοκρατική επαναστατική ανασύνταξη του εργατικού μας κινήματος
  • Για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο Ταξικής Πάλης
  • Για την συγκρότηση της αναγκαίας επαναστατικής μαρξιστικής οργάνωσης της προλεταριακής πρωτοπορίας.
  • Για την συντριβή του Μαύρου Μετώπου της ντόπιας και της ξένης κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας.
  • Για την διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους. Για την διάλυση της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που έχει τον ψεύτικο τίτλο της «Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για την κοινωνικοποίηση, χωρίς καμιά αποζημίωση, όλων των τραπεζών και όλων των μεγάλων παραγωγικών μονάδων. Για τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από την διεύθυνση των εργατικών συμβουλίων.
  • Για την εγκαθίδρυση επαναστατικής κυβέρνησης εργατών και φτωχών αγροτών.
  • Για την νίκη του σοσιαλισμού και της εργατικής δημοκρατίας, την εξουσία των εργατικών συμβουλίων.
  • Για τις Σοσιαλιστικές Ενωμένες Πολιτείες ολόκληρης της Ευρώπης.

Εισαγωγή χρηστών/μελών ΕΔΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ergatiki Dimokratia   
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012 10:12

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


Ενιαίο Μέτωπο Ταξικής Πάλης
για Κυβέρνηση Εργατών και φτωχών αγροτών

Μονομερή διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους

Αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ

Η αγανάκτηση και η οργή της εργατικής τάξης, που εκφράστηκε με την μαζική δυναμική κινητοποίησή της, στις 19 και 20 του περασμένου Οκτώβρη, στην 48 Πανεργατική απεργία. Ο βαθύς κοινωνικός αναβρασμός, που εκδηλώθηκε με τις μαχητικές λαϊκές αποδοκιμασίες, στις 28 του ίδιου μήνα. Τα  δύο αυτά κορυφαία γεγονότα της ασίγαστης πάλης των τάξεων, που συγκλόνισαν ολόκληρο το σάπιο οικοδόμημα της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας, οδήγησαν σε πλήρες αδιέξοδο την χρεοκοπημένη ψευτοσοσιαλιστική κυβέρνηση του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και την ανάγκασαν να καταφύγει στον ελιγμό του δημοψηφίσματος που την έσπρωξε στον γκρεμό.
Ωστόσο, για μια ακόμα φορά, τα κόμματα της αριστεράς, αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην φανερή θέληση των εργατικών και λαϊκών μαζών, να περάσουν στην αντεπίθεση και να συντρίψουν την ληστρική επίθεση της ντόπια και της ξένης ολιγαρχικής κεφαλαιοκρατίας. Περιορίστηκαν, οι ηγέτες του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και της ΔΗΜΑΡ, στην γνωστή ψηφοθηρική αντιπολίτευση των εκτονωτικών βαρύγδουπων καταγγελιών τους. Και άφησαν, στα κόμματα του κεφαλαίου, όλο το περιθώριο να αντικαταστήσουν με την άνεσή τους, την χρεοκοπημένη κυβέρνηση Παπανδρέου, με ένα αντιδραστικό κατασκεύασμα των παρασκηνίων, που το ονόμασαν «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Ενώ στην πραγματικότητα είναι Μέτωπο Σωτηρίας της εξουσίας του κεφαλαίου και χρεοκοπίας του εκμεταλλευόμενου λαού.
Η τρικομματική αυτή κυβέρνηση, η ανοιχτή σύμπραξη του ψευτοσοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά της ΝΔ και με την κρυπτοφασιστική δεξιά του ΛΑΟΣ, κάτω από την ηγεσία του διεθνούς τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου, που απροκάλυπτα επιβλήθηκε από τα επιτελεία της ντόπιας και της ξένης ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας, είναι αναμφισβήτητα, μια κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, της πιο μαύρης κοινωνικής αντίδρασης. Μια παρασκηνιακή κατασκευή, δίχως καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Που ανέλαβε να ολοκληρώσει το αντιδραστικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και γι΄ αυτό τα κόμματα της αριστεράς, και πρώτα απ΄ όλα το ΚΚΕ, αντί για κούφιες βαρύγδουπες καταγγελίες και ψηφοθηρικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, θάπρεπε να καλέσουν αμέσως, όλα μαζί, σε αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής κυβέρνησης.
Απαράλλαχτα όπως η κυβέρνηση των ψευτοσοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, η τρικομματική συμπαιγνία του Μαύρου Μετώπου, συστηματικά τώρα διατυμπανίζει ότι δήθεν αγωνίζεται για να αποτρέψει την χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας. Προσπαθεί, βέβαια, έτσι να παραπλανήσει όσο μπορεί τους αγανακτισμένους εργάτες και το λαό. Μα καθένας το βλέπει και το ζει κάθε ώρα, ότι στην πράξη, ο τραπεζίτης Παπαδήμος και η κυβέρνησή του, με ολόκληρη την ληστρική αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, ένα και μόνο στόχο έχει: να στραγγαλίσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και να φορτώσει, τα βάρη της κρίσης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, στις πλάτες του συνόλου των εκμεταλλευόμενων και της κοινωνίας.
Άλλωστε, οι εκκλήσεις του κρυπτοφασίστα Γ. Καρατζαφέρη, για ολόψυχη στήριξη του «τεχνοκράτη» πρωθυπουργού Παπαδήμου, μαρτυράνε την αλήθεια. Και οι προκλητικές δηλώσεις του αδίστακτου υπουργού Οικονομικών, Β. Βενιζέλου, («Η χώρα αναγκάζεται να αναλάβει επείγοντα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της»), τα λένε όλα. Τις δικές τους πισώπλατες ληστρικές αντεργατικές συμφωνίες, τις εμφανίζουν ως «δεσμεύσεις της χώρας». Και τα δικά τους αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, τα παρουσιάζουν ως μέτρα που τα παίρνει δήθεν η ίδια η χώρα! Και όλα αυτά στο όνομα της ¨λαϊκής κυριαρχίας» και της «δημοκρατίας». Πότε, όμως, και με ποιον τρόπο ρώτησαν, άραγε, το λαί και τη χώρα, για την συμμαχία τους με τους κρυπτοφασίστες του ΛΑΟΣ και για τις αντιδραστικές αποφάσεις που παίρνουν;
Και βέβαια, είναι παραπάνω από φανερό ότι τα μόνα στηρίγματα αυτής της ετοιμόρροπης κεφαλαιοκρατικής πραξικοπηματικής κυβέρνησης, είναι η διάσπαση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, δηλαδή ο καιροσκοπισμός, η πολιτική μυωπία και η δειλία των ηγετών της κομματιασμένης αριστεράς.
Όμως, όπως το έδειξε η απεργιακή πλημμυρίδα του περασμένου Οκτώβρη, η κρίση και η λυσσασμένη κεφαλαιοκρατική επίθεση, προετοιμάζει την έκρηξη της εργατικής και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα σαρώσει όλα μαζί τα εμπόδια και τα στηρίγματα της σάπιας καπιταλιστικής εξουσίας. Το Μαύρο κυβερνητικό Μέτωπο. των τριών κομμάτων του κεφαλαίου, έχει βαθύνει, αλλά και θα οξύνει πιο πολύ, την κρίση και το αδιέξοδο του ψευτοδημοκρατικού πολιτικού τους συστήματος. Κα οι όποιες εκλογικές σκηνοθεσίες θα αποδείξουν την χρεοκοπία τους.
Η εργατική πρωτοπορία και η νεολαία, πρέπει εντατικά να ετοιμάζονται για τους νέους επαναστατικούς αγώνες που έρχονται. Παλεύοντας, από τώρα, για την ενιαιομετωπική σύμπραξη όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο ενάντια στο Μαύρο Μέτωπο. Για κυβέρνηση εργατών και φτωχών αγροτών. Για την δημοκρατία των εργατικών Συμβουλίων και τον σοσιαλισμό.

 Κάτω από παρακμασμένο καπιταλιστικό σύστημα της βάρβαρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης, στο μαντρί της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» δεν μπορεί να υπάρξει άλλο τίποτε από κρίση, ανεργία, χρεοκοπίες, φτώχεια, πείνα, απάτη και τρομοκρατία.
Μοναδική διέξοδος από το αδιέξοδο του σαπισμένου καπιταλισμού είναι η μονομερής διαγραφή ολόκληρου του δημόσιου χρέους, η αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία, η κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων παραγωγικών μονάδων, ο σχεδιασμός της οικονομίας και ο αγώνας για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.
Οι επαναστατικές εκρήξεις που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο μας δείχνουν σίγουρα τον δρόμο. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012 15:59
 
 

Τελευταίο έντυπο φύλλο...

Κατεβάστε εδώ το τελευταίο έντυπο φύλλο της Εργατικής Δημοκρατίας σε PDF

Ειδικές εκδόσεις...

Συνδεδεμένοι...

Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους